Jelenlegi állapot
Nem jelentkeztél
Ár
Zárt
Kezdj hozzá
Ez a tanfolyam jelenleg zárva van

Gépjárművezetőkre vonatkozó munkabiztonsági előírások

 

A gépjárművezetőket nemcsak a közúti balesetek kockázata fenyegeti. A kényelmetlen testhelyzetben végzett tartós ülőmunka eredményeképpen hátproblémáik alakulhatnak ki. Megsérülhetnek a szállított veszélyes anyagok csomagolásai, mindezek mellett kedvezőtlen környezeti körülményekkel és fizikai veszélyekkel – például zajjal, rezgésekkel, magas és alacsony hőmérséklettel, huzathatással és veszélyes anyagokkal – kell szembenézniük.

Az oktatási anyag elsajátítását követően tesztlapos vizsgára kerül sor

Sikeres vizsga esetén nevére és munkakörére szóló oktatási igazolást tud lementeni, illetve kinyomtatni.

Amennyiben a tananyag elsajátítása során kérdése merülne fel, írásban a kapcsolati űrlap kitöltésével, vagy telefonon segítségért fordulhat munkabiztonsági szakemberünkhöz.

Várjuk hívását, írásos megkeresését!

+36-70-624 4285

Hétköznap 10:00 - 12:00 óra között

Az oktatóanyag fejezetei

Bevezetés – Általános ismeretek

A munkavédelem kiemelt fontossággal bír minden munkahelyen, hiszen a munkavállalók egészsége és biztonsága a munkavégzés során elsődleges szempont. A munkavédelem célja és feladata a munkavállalók védelme a munkahelyen bekövetkező balesetektől és megbetegedésektől.

Egyéni védőeszközök – Általános ismeretek

Az egyéni védőeszközök (EVE) fontos szerepet játszanak a munkahelyi biztonság és egészség megőrzésében. Segítenek csökkenteni a dolgozók kockázatát, amikor olyan veszélyes környezetben dolgoznak, ahol nem lehet más módon a kockázatokat elkerülni.

Gépkocsivezetők munkabiztonsága

KRESZ ismeretek, egyéb kapcsolódó jogszabályi előírások. Átfogó kép a munkavédelmi jogszabályokról, a vezetéshez kapcsolódó kockázatokról és azok megelőzéséről, valamint a balesetek elhárításáról.

Kézi és Gépi Anyagmozgatás – Általános ismeretek

A munkahely kialakítása és berendezése jelentős hatással van a munkavédelemre. A megfelelően kialakított munkahelyek javítják a dolgozók egészségét és biztonságát, és csökkentik a munkahelyi balesetek és sérülések kockázatát.

Vegyi anyagok felhasználása – Általános ismeretek

A vegyi anyagok tudatos és biztonságos használata, tárolása, és az ezekkel kapcsolatos kockázatok minimalizálása esszenciális az adott munkakörnyezetben.

Munkavégzés személyi feltételei – Általános ismeretek

A munkavégzés személyi feltételei olyan tényezőket jelentenek, amelyek befolyásolják, hogy egy személy képes és alkalmas legyen egy adott munkakör betöltésére.

Munkavégzés szervezési feltételei – Általános ismeretek

A munkavégzés személyi feltételei olyan tényezőket jelentenek, amelyek befolyásolják, hogy egy személy képes és alkalmas legyen egy adott munkakör betöltésére.

Munkaeszközök biztonsága – Általános ismeretek

A munkaeszközök biztonsága kulcsfontosságú a munkahelyeken, hogy megelőzzük a baleseteket, sérüléseket és esetleges anyagi károkat.

Munkahelyi ártalmak – Általános ismeretek

A munkahelyeken számos veszélyforrás létezik, amelyek baleseteket, sérüléseket vagy akár haláleseteket okozhatnak.

Munkavédelmi érdekképviselet – Általános ismeretek

A munkavédelmi érdekképviselet olyan szervezetekre utal, amelyek a munkavállalók biztonságát és egészségét képviselik a munkahelyeken.

Tűzvédelem – Általános ismeretek

Megfelelő tűzvédelmi intézkedések, mint például a tűzjelzők és oltóeszközök telepítése, valamint a dolgozók rendszeres tűzbiztonsági oktatása, csökkentik a tűzesetek kockázatát és minimalizálják a lehetséges károkat és veszteségeket.

Tesztkérdések – Általános ismeretek

Az oktatási anyag elsajátítását követően lehetősége van számot adni tudásáról. Megfelelő eredmény elérése esetén ki tudja nyomtatni vagy lementeni a nevére kiállított oktatási igazolást.