Jelenlegi állapot
Nem jelentkeztél
Ár
Zárt
Kezdj hozzá
Ez a tanfolyam jelenleg zárva van

Az online munkavédelmi oktatási rendszer rugalmas, hatékony és interaktív tanulási élményt biztosít a munkavállalók számára. Naprakész információkkal segíti a munkahelyi biztonság javítását és a balesetek megelőzését. 

Az általános munkavédelmi ismeretek a munkavédelmi előírásoknak és eljárásoknak a megértését jelentik, amelyek a dolgozók egészségének és biztonságának védelmét szolgálják a munkahelyen. Az általános munkavédelmi ismeretek magukban foglalják a biztonságos munkakörnyezet kialakítását, az ergonómiai elvek alkalmazását, a munkaeszközök biztonságos használatát, valamint a munkahelyi balesetek és sérülések megelőzésének fontosságát. Az általános munkavédelmi ismeretek megfelelő alkalmazása segíthet abban, hogy a munkahelyen dolgozók biztonságban és egészségben tölthessék el munkaidejüket.

Kérem, hogy figyelmesen tanulmányozza át az online oktatási anyag fejezeteit, majd a vizsgakérdések megválaszolásával adjon  számot megszerzett tudásáról. 

Az oktatási anyag elsajátítását követően tesztlapos vizsgára kerül sor

Sikeres vizsga esetén nevére és munkakörére szóló oktatási igazolást tud lementeni, illetve kinyomtatni.

Amennyiben a tananyag elsajátítása során kérdése merülne fel, írásban a kapcsolati űrlap kitöltésével, vagy telefonon segítségért fordulhat munkabiztonsági szakemberünkhöz.

Várjuk hívását, írásos megkeresését!

+36-70-624 4285

Hétköznap 10:00 - 12:00 óra között

Az oktatóanyag fejezetei

Bevezetés – Általános ismeretek

A munkavédelem kiemelt fontossággal bír minden munkahelyen, hiszen a munkavállalók egészsége és biztonsága a munkavégzés során elsődleges szempont. A munkavédelem célja és feladata a munkavállalók védelme a munkahelyen bekövetkező balesetektől és megbetegedésektől.

Egyéni védőeszközök – Általános ismeretek

Az egyéni védőeszközök (EVE) fontos szerepet játszanak a munkahelyi biztonság és egészség megőrzésében. Segítenek csökkenteni a dolgozók kockázatát, amikor olyan veszélyes környezetben dolgoznak, ahol nem lehet más módon a kockázatokat elkerülni.

Munkahelyek kialakítása – Általános ismeretek

A munkahely kialakítása és berendezése jelentős hatással van a munkavédelemre. A megfelelően kialakított munkahelyek javítják a dolgozók egészségét és biztonságát, és csökkentik a munkahelyi balesetek és sérülések kockázatát.

Kézi és Gépi Anyagmozgatás – Általános ismeretek

A munkahely kialakítása és berendezése jelentős hatással van a munkavédelemre. A megfelelően kialakított munkahelyek javítják a dolgozók egészségét és biztonságát, és csökkentik a munkahelyi balesetek és sérülések kockázatát.

Vegyi anyagok felhasználása – Általános ismeretek

A vegyi anyagok tudatos és biztonságos használata, tárolása, és az ezekkel kapcsolatos kockázatok minimalizálása esszenciális az adott munkakörnyezetben.

Munkavégzés személyi feltételei – Általános ismeretek

A munkavégzés személyi feltételei olyan tényezőket jelentenek, amelyek befolyásolják, hogy egy személy képes és alkalmas legyen egy adott munkakör betöltésére.

Munkavégzés szervezési feltételei – Általános ismeretek

A munkavégzés személyi feltételei olyan tényezőket jelentenek, amelyek befolyásolják, hogy egy személy képes és alkalmas legyen egy adott munkakör betöltésére.

Munkaeszközök biztonsága – Általános ismeretek

A munkaeszközök biztonsága kulcsfontosságú a munkahelyeken, hogy megelőzzük a baleseteket, sérüléseket és esetleges anyagi károkat.

Munkahelyi ártalmak – Általános ismeretek

A munkahelyeken számos veszélyforrás létezik, amelyek baleseteket, sérüléseket vagy akár haláleseteket okozhatnak.

Munkavédelmi érdekképviselet – Általános ismeretek

A munkavédelmi érdekképviselet olyan szervezetekre utal, amelyek a munkavállalók biztonságát és egészségét képviselik a munkahelyeken.

Tűzvédelem – Általános ismeretek

Megfelelő tűzvédelmi intézkedések, mint például a tűzjelzők és oltóeszközök telepítése, valamint a dolgozók rendszeres tűzbiztonsági oktatása, csökkentik a tűzesetek kockázatát és minimalizálják a lehetséges károkat és veszteségeket.

Tesztkérdések – Általános ismeretek

Az oktatási anyag elsajátítását követően lehetősége van számot adni tudásáról. Megfelelő eredmény elérése esetén ki tudja nyomtatni vagy lementeni a nevére kiállított oktatási igazolást.